Dubai / Dubai City, Verenigde Arabische Emiraten / Parklift 461

Bouwgrond is schaars in Dubai City, VAE, een van de meest bezochte en welvarende steden ter wereld. Ook als geld voor sommige bewoners geen rol speelt, is optimaal ruimtegebruik op particulier terrein essentieel. Een klant wilde twee dubbele carports met een extra ondergrondse parkeerlaag voor zijn ‘edele’ wagenpark. De WÖHR Parklift 461 was hier de ideale oplossing!

Auto-parkeersysteem: WÖHR Parkeerlift 461 2,6 D

Ondergronds parkeren met extra zonwering van bovenaf is een goed idee in Dubai City. Van april tot september is het regelmatig boven de 40 graden. Bij dit bouwproject zijn haaks op de bouwplaats carports direct naast het entreeportaal van de villa geplaatst. Niet alleen zijn de bewoners in een paar stappen de woning binnen, ook profiteren de carports meerdere uren per dag van de schaduwen van het gebouw. De palen van de carports staan op de afdekplaten van twee WÖHR parkeerliften 461-2.6 D, die naast elkaar zijn geplaatst, waardoor er plaats is voor maximaal acht voertuigen op de kleine binnenplaats. Om de extra belasting van de carports veilig te kunnen heffen is gekozen voor de parkeerlift variant met een maximale platformbelasting van 2.600 kg.

Op maat gemaakt met een extra breed platform

De platformbreedtes van de parkeerliften zijn op verzoek van de klant vergroot van de standaardmaat van 500 naar 540 cm om het uitstappen te vergemakkelijken. Het mechanische parkeersysteem Parkeerlift 461-2.6 D is zoals gebruikelijk eenvoudig in gebruik: elke parkeerlift heeft twee horizontaal toegankelijke parkeerplaatsen op twee niveaus. Het onderste horizontale parkeerniveau kan volledig in de grond worden verzonken, het bovenste niveau bevindt zich op de begane grond en is, net als de gehele entree van de binnenplaats, bedekt met lichtgekleurde zandsteenplaten. Het resultaat is een opgeruimd en representatief ensemble dat de hoogwaardige voertuigen van de eigenaar optimaal beschermt en benadrukt.

Product specificaties:

  • 2x WÖHR parkeerlift 461 D 2.6
  • Voor in totaal 8 parkeerplaatsen - waarvan 4 ondergronds verzonken, 4 onder carports
  • Voertuighoogte 200 cm
  • Platformbreedtes van elk 540 cm
  • Voertuiggewicht 2,6 t
  • Classic platformprofiel

PROJECTPLANNEN