Youtube Logo

YOUTUBE INHOUD ACTIVEREN

Ja, ik wil inhoud van Youtube zien. Ik stem ermee in dat hierdoor mijn persoonsgegevens worden doorgestuurd naar de exploitant van het portaal waarvan de inhoud afkomstig is zodat hij mijn gedrag kan analyseren. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.

Accepteer

FLINDERS STREET / MELBOURNE, Australië / PARKSAFE 580

Phoenix Apartments private parkeergarage. 26 parkeerplaatsen over 13 bovengrondse niveaus.

Architect: Fender Katsalidis Architects, Melbourne, www.fkaustralia.com
Parkeergaragesysteem: WÖHR Parksafe 580

De Phoenix Apartments toren is een van Melbournes meest iconische bouwprojecten, gebouwd op de site van het beroemde Phoenix Hotel dat eens het eigendom was van Collingwood voetballegende Lou Richards. Architecturaal interessant omwille van het feit dat het om een "mager gebouw" gaat, reikt het 28 verdiepingen hoog boven Flinders Street met appartementen die een volledige verdieping in beslag nemen en ononderbroken uitzicht bieden over de Yarra Rivier en tot Port Phillip Bay.

Het was duidelijk dat parkeren altijd al een uitdaging zou zijn omwille van de smalle afmetingen van slechts 6,7 meter. Daarenboven werd voorspeld dat de meeste kopers van de appartementen ter plaatse een veilige parkeergarage verwachten, maar waarbij ondergronds parkeren geen mogelijkheid was en er zeker niet genoeg ruimte was voor conventionele parkeergaragehellingen. Het antwoord kwam van Car Parking Solutions dat Melbournes allereerste volledig automatisch parkeergaragesysteem installeerde: Het Parksafe 580-systeem geproduceerd door marktleider WÖHR uit Duitsland.

De installatie van het systeem was een uitdaging omwille van de locatie van de sitekraan in de ruimte die aan het automatisch parkeersysteem was toegewezen. De installatie kon niet beginnen tot de sitekraan was verwijderd, waardoor de deadline voor de afwerking van het project zeer dichtbij kwam. Desondanks was de installatie vroeger dan verwacht in het voorjaar van 2014 voltooid en overhandigd aan de aannemer, op tijd en binnen budget.

Via Malthouse Lane aan het einde van de toren krijgt men toegang tot het WÖRTH Parksafe 580 systeem. De gebruikers worden met behulp van laserscanners naar een gebruiksvriendelijk parkeerpallet geleid dat de afmetingen van het voertuig verifieert en ervoor zorgt dat het correct wordt geparkeerd. Eens de gebruiker de transfercabine heeft verlaten, worden voor de veiligheid alle deuren vergrendeld, de auto 90° gedraaid en naar de dichtstbijzijnde geschikte parkeerplaats opgeheven. Een lege pallet wordt dan naar de ingangscabine teruggebracht, klaar voor gebruik met de volgende auto.

Het Parksafe 580 systeem van Phoenix Appartements biedt plaats aan in totaal 26 luxeauto's over 13 parkeerinveaus. Het systeem laat toe dat verschillende voertuighoogtes aan elk parkeerniveau worden toegewezen. In dit geval zijn er 2 niveaus voor auto's tot 2m (4 parkeerplaatsen) en 11 niveaus voor auto's tot 1,6m. Om een auto terug te vinden swipet de gebruiker gewoon een RFID-sleutelhanger en wordt de auto teruggebracht naar de naar buiten gerichte ingangscabine voor een makkelijke exit in de achterste laan. De ophaaltijden schommelen over het algemeen rond de 2 minuten, waarbij moet worden rekening gehouden met het feit dat de gebruikers auto dan klaar is voor een onmiddellijke exit zonder te hoeven ronddraaien in cirkels om de benedenverdieping te halen.

PROJECTPLANNEN