OS 66.1 / Stuttgart, Duitsland / Parklift 461

Zoals u kunt zien, ziet u niets" In een stedelijk verdichtingsproject biedt het parkeersysteem Parklift 461 van WÖHR een slimme en verrassend discrete parkeeroplossing.

Architecten: g2o Architekten, Stuttgart
Autoparkeersysteem: WÖHR Parklift 461-2.0 D

Verbluffend statement voor stedelijk wonen en werken

Het systeem dat in 2019 op indrukwekkende wijze herontworpen is, laat zien hoe woon-, werk- en parkeergebieden binnen de stadskern optimaal benut kunnen worden. Een onopvallend gemetseld gebouw met zadeldak werd getransformeerd in een kristallijne monoliet met dakterras, open traphal, hedendaags energieconcept en stedelijke woonsfeer.

Verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen zonder zichtbare verandering

Uiteraard maakte de parkeeroplossing eveneens deel uit van het prijswinnende architectonische concept. Er werd een hydraulisch bediende parkeerlift van het model voorzien op de binnenplaats naast het gebouw. Dankzij deze oplossing kunnen er twee voertuigen ondergronds gestald worden. Het overdekte platform biedt ook twee parkeerplaatsen, zodat er plaats is voor vier voertuigen op een oppervlakte van slechts twee parkeerplaatsen. Het hoogtepunt van het ontwerp: het hefplatform is in neergelaten toestand nauwelijks als dusdanig herkenbaar, omdat het voorzien is van dezelfde bekleding als de rest van de binnenplaats.

Ook geschikt voor SUV's en bestelwagens

Met een platformafstand in de hoogte van 2,05 meter is het onderste niveau ook geschikt voor bestelwagens of SUV's. Door de platformbreedte van 4,80 meter is het systeem ook geschikt voor gezinswagens.

Stephan Obermaier, algemeen directeur van g2o, is verheugd dat hij in WÖHR een gerenommeerde partner gevonden heeft voor de uitvoering ervan. Ook om persoonlijke redenen stemt het hem goedgezind: "Onze kinderen genieten van de gewonnen ruimte en de auto's zijn veilig ondergronds gestald. Ook over het teamwerk alleen maar lovende woorden: "Het product van WÖHR is de gouden standaard op de markt. De samenwerking verliep zeer professioneel en vlot."

PROJECTSPECIFICATIES:

  • WÖHR Parklift 461 D 2.0
  • 4 parkeerplaatsen
  • Waarvan 2 ondergrondse en 2 bovengrondse
  • Voertuiglengte max. 500 cm
  • Voertuighoogte max. 200 cm
  • Platformbreedte 480 cm
  • Voertuiggewicht 2 ton
  • Individuele bezetting hefplatform
  • Parkeerplaats profiel Classic

PROJECTPLANNEN