NECKARBOGEN HEILBRONN BOUWTERREIN J, STADTSEESTRASSE / Heilbronn, Duitsland / COMBILIFT 542 & PARKLIFT 405

In Neckarbogen, Heilbronn, stedenbouwkundig gezien van aanzienlijk belang, parkeren de bewoners hun auto's met de Combilift 542 en Parklift 405 van WÖHR. Op het bouwterrein J beschikken welgeteld 143 gebruikers over gemakkelijke toegankelijke parkeerplaatsen.

Architect: Architektur 6H Stuttgart www.architektur-6h.de
Autoparkeersysteem: WÖHR Combilift 542 & Parklift 405

In 2019 werd de National Garden Show gehouden in de stadswijk Neckarbogen in Heilbronn. Daartoe werd een volledig nieuw parkgebied aangelegd met allerlei gunstige voorzieningen voor voetgangers en fietsers, waaronder met name de mogelijkheid om de adembenemende natuur te ervaren.

Voor Heilbronn heeft de National Garden Show de basis gelegd voor een nieuwe, even dichtbevolkte, gevarieerde en groene stadswijk op een centrale locatie aan de waterkant, die zich tegen 2030 zal uitstrekken over in totaal 17 bouwterreinen. De wijk "Neckarbogen" moet woonruimte bieden aan 3500 mensen en eveneens werkgelegenheid bieden voor 1000 ervan.

Om de natuurlijke idylle te bewaren, voorziet het projectontwerp niet in bovengrondse parkeergelegenheden. In totaal moeten 230 parkeerplaatsen aangelegd worden in twee afzonderlijke ondergrondse parkeergarages. Er werden op het bouwterrein 76 parkeerplaatsen gerealiseerd in een conventioneel ontwerp. Een conventionele garage met hellende vlakken zou bouwkundig gezien bijzonder duur uitvallen door de maatregelen die dit op bouwplaats J met zich meebrengt in verband met het hoge grondwaterpeil. De architecten kozen daarom voor een Combilift-oplossing van WÖHR.

Het gekozen parkeersysteem is de Combilift 542 van het type Comfort. Met behulp van het betrouwbare stapel- en schuifprincipe worden op een uiterst kleine ruimte twee parkeerlagen boven elkaar gecreëerd, zonder extra hellende vlakken of rijbanen. Met een geringe inbouwhoogte van slechts 2,20 meter en een putdiepte van slechts 2 meter maakt het halfautomatische parkeersysteem plaats voor twee boven elkaar liggende parkeerplaatsen met slechts één toegangsniveau en zonder hellend vlak.
Elke gebruiker heeft een eigen, gelijkvloerse parkeerplaats, die hij naar keuze oproept via een RFID-chip of de Smart-Parking-App van WÖHR. De opgeroepen parkeerplaats wordt beschikbaar gesteld achter gesloten hekken.

Zodra u het toegangsniveau in- of uit kunt rijden, wordt de elektrische schuifpoort automatisch geopend. Met de Smart-Parking-App kan u de schuifpoort ook eenvoudig weer sluiten. Voer hiertoe op uw smartphone display de cijfercombinatie boven de schuifpoorten in.

In totaal zijn 17 van de 143 parkeerplaatsen ook uitgerust met universele e-laadpalen. Hiermee kan u uw elektrische auto opladen tijdens uw parkeerbeurt.

Het prestigieuze project werd bekroond met de "National Award for Building Culture in Baden-Württemberg 2020". Met de "National Award for Building Culture in Baden-Württemberg" wil de deelstaat bijzonder toonaangevende en overdraagbare oplossingen, die de uitdagingen op het gebied van planning en bouw in de steden en gemeenten van de deelstaat het hoofd bieden, erkennen en bekendmaken.

PROJECTSPECIFICATIES:

  • 9x WÖHR Combilift 542
  • 2x WÖHR Parklift 405
  • Bediening via RFID en WÖHR Smart-Parking-App
  • 17 universele e-laadpalen
  • Elektrische poorten met aluminium frame
  • Voertuiglengte max. 500 cm
  • Voertuighoogte 150 tot 200 cm
  • Platformbelasting 2600 kg
  • Platformbreedtes 250 en 270 cm
  • 143 parkeerplaatsen

PROJECTPLANNEN

Technische informatie

Productinformatie