Neubau-Sanierung.jpg
Youtube Logo

YOUTUBE INHOUD ACTIVEREN

Ja, ik wil inhoud van Youtube zien. Ik stem ermee in dat hierdoor mijn persoonsgegevens worden doorgestuurd naar de exploitant van het portaal waarvan de inhoud afkomstig is zodat hij mijn gedrag kan analyseren. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.

Accepteer
Neubau-Sanierung.jpg

PALAZZO COMPOSTELLA GIÀ DOLFIN / CREMA, Italië / PARKEERLIFT 461, 462, 463

In Crema, Noord-Italië, werd het "Palazzo Compostella già Dolfin" dat uit de 17e eeuw dateert, gerestaureerd. De hele binnentuin wordt als verborgen parkeergarage gebruikt.

Parkeren is vooral in steden een probleem. Maar een systeem dat veel weg heeft van magie biedt hier een oplossing. Gestapelde platforms voor 1 tot 3 auto's, of 2 tot 6 auto's in een dubbele systeemconfiguratie, "verdwijnen" onder de grond. De decoratieve afdekplaat bovenop de eenheden blijft zichtbaar en men kan erover rijden. De „onzichtbare“ Parklift systemen 461, 462 en 463 maken de installatie en het inbouwen van parkeerplaatsen mogelijk waar ofwel geen plaats is voor een garage of waar men de inrichting ervan ongeschikt zou vinden voor de architecturale omgeving.

De inschuivende Parklift 462 die plaats biedt voor 2 auto's in een verticale opstelling werd in deze binnentuin 9 keer geïnstalleerd om in totaal 18 parkeerplaatsen te creëren. De binnentuin blijft vrij van auto's, ongeacht het feit dat de parkeerbehoefte volledig werd beantwoord. Een parkeergarage met een hellend vlak en lanen zou niet mogelijk noch rendabel zijn geweest.